Leonie Schilperoort

Mijn naam is Leonie en in de jaar dat ik op deze planeet rondloop, kan ik me geen dag herinneren dat ik niet bezig ben geweest met sport en beweging. Uiteraard, begon ik als ieder kind met het ‘vrije bewegen’. Al gauw kreeg dit bewegen meer vorm en uiteindelijk belandde ik bij RKDEO in Nootdorp, waar ik negentien jaar heb gevoetbald (wat klinkt dat lang, maar gelukkig heb ik dat nooit zo gevoeld, noch ervaren).

Zoals ik al eerder zei: ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. In 2009 behaalde ik mijn diploma Sport & Bewegen. In 2012 was ik de trotste bezitter van mijn diploma, behaald aan de HALO (opleiding tot leraar Lichamelijke Opvoeding). Dit papiertje was slechts een begin van mijn –nogal afwisselende, maar bewegelijke- ambities: docent LO op een basisschool, docent LO in het speciaal onderwijs, zwemonderwijzer en voetbaltrainer. Ik heb het allemaal met evenveel plezier en liefde gedaan.

Sinds zes jaar werk ik in het voorgezet onderwijs en ja, ook dit doe ik met veel plezier. Het voordeel van het docentschap is dat ik met veel soorten sport in aanraking kom en zo kan ervaren wat ik fijn vind. Zo kan ik enorm genieten van een rondje skaten en een stevig potje bootcamp. Sinds de corona wordt dit lijstje aangevuld met wandelen en om mezelf uit te dagen, heb ik kennis gemaakt met tennis.

Als sporter is het ook belangrijk om van tijd tot tijd je rust te pakken: een terrasje in de stad, lekker naar het strand en met een leuk tijdschrift thuis op het bankje voor de deur, ook daar kan ik erg van genieten.

Sinds 2016 geef ik trainingen voor SVB fit en houd ik me op de achtergrond bezig met allerlei ontwikkelingen binnen het bedrijf. Een kennismaking vanaf het scherm is half niet zo leuk als elkaar in levenden lijve zien, want dat vind ik toch wel één van de mooiste dingen aan sport, dat het mensen verbindt. Dus: hopelijk tot snel!