Kinderen en voeding

Met het werken aan een gezonde leefstijl, verlaag je allerlei gezondheidsrisico’s.

KINDEREN EN VOEDING

Bij kinderen komt net als bij volwassenen overgewicht voor. Ongeveer 80% van de kinderen met overgewicht heeft later als volwassene nog steeds gewichtsproblemen. Gewichtsproblemen vergroten de kans op lichamelijke en psychische klachten. Dus vandaar dat het belangrijk is om zo vroeg mogelijk hiermee aan de slag te gaan. Want als ouder gun je je kind, toch het allerbeste? Er heerst wel een taboe op. Maar als kind EN ouder(s), hoef je je zeker niet te schamen. Bij SVB fit doen we het samen, kind en ouder(s).
Zelden is het noodzakelijk voor kinderen om op dieet te gaan. Kinderen zijn nog in de groei en bereiken een gezond gewicht door een gezonde levensstijl aan te leren.

Diëten geeft daarnaast:

  • een gevoel van anders te zijn of er niet bij te horen als je Nee moet zeggen bij een traktatie.
  • een beperkte smaakontwikkeling.
  • onvoldoende kennis van een gezonde levensstijl op lange termijn.
  • lusteloosheid waardoor je energie mist om te bewegen en calorieën te verbruiken.
  • een verstoord vertrouwen in eigen lichaam en kunnen.

Onder begeleiding ga je als kind en ouder(s) nadenken over gezond eten, veranderen van eetgewoontes en meer bewegen. Een kind (ook een puber) is nog volop in de groei en heeft goede voeding hard nodig. Met het werken aan een gezonde leefstijl, verlaag je allerlei gezondheidsrisico’s. En kinderen zijn onze toekomst toch?
Maak dus snel een afspraak om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen!

Volwassenen en voeding

Met het werken aan een gezonde leefstijl, verlaag je allerlei gezondheidsrisico’s.

VOLWASSENEN EN VOEDING

  • Wil je graag afvallen?
  • Ben je geïnteresseerd in gezonde voeding?
  • Wil je je fitter en vitaler voelen i.p.v. moe en futloos?

Geef jezelf dan een schop onder je kont en verander je gewoontes! Nee, niet alles in een keer, maar met kleine stapjes. Geen dieet want daar geloven wij niet in! Op korte en op LANGE termijn wilt u het beste voor u zelf. Een gezonde leefstijl geeft geen garantie voor een lang en gezond leven. Maar we weten allemaal dat de kans op diabetes type 2, hoge bloeddruk, artrose, hart- en vaatziekten, enzovoorts, lager is bij een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl is voor iedereen haalbaar. Er zijn vele diëten en maaltijdvervangers op de markt. Misschien heeft u deze al eens geprobeerd? Maar al deze korte termijn acties zijn niet gericht op volhouden in de toekomst en goede gewoontes aanleren.

Is het makkelijk? NEE, maar als je iets wil zul je ervoor moeten werken. Elke stap die je zet brengt je dichter bij jouw doel, maar ZET wel een stap. Lukt het jou niet alleen, neem dan contact met ons op. Dan werken we samen aan jouw doel.